Intrati pe : http://sasu-saku.forumhit.ro/ pentru redirectionare
Sănătatea omului, factori nocivi pentru sănătate. 524031_588519827839591_2095333612_n_large

Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

Intrati pe : http://sasu-saku.forumhit.ro/ pentru redirectionare
Sănătatea omului, factori nocivi pentru sănătate. 524031_588519827839591_2095333612_n_large
Intrati pe : http://sasu-saku.forumhit.ro/ pentru redirectionare
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Sănătatea omului, factori nocivi pentru sănătate.

3 participanți

In jos

Sănătatea omului, factori nocivi pentru sănătate. Empty Sănătatea omului, factori nocivi pentru sănătate.

Mesaj Scris de Ilinca(Ily) Mier Aug 01, 2012 1:44 pm

Care sunt cei mai mari duşmani ai sănătăţii omului?
Abordarea unei astfel de teme este delicată şi în acelaşi dificilă. Este suficient de complexă încât nimeni nu va reuşi vreodată să epuizeze acest subiect, datorită faptului că odată cu creşterea gradului de civilizaţie umană, apar tot mai multe cauze generatoare de boli.
Pentru a răspunde totuşi într-o măsură cât mai cuprinzătoare la această întrebare trebuie să facem câteva consideraţii generale privind hrana, apa, aerul şi mişcarea, elementele care ne sunt indispensabile pentru viaţa şi activitatea noastră. Cum şi ce mâncăm, în ce mod ne hidratăm organismul ce calitate are aerul pe care-l respirăm, sedentarismul, sunt subtemele care corect abordate şi discutate ne pot oferi un răspuns foarte aproape de realitate. Aceasta pentru că alimentaţia noastră defectuoasă, insuficienta hidratare a organismului, calitatea proastă a aerului inspirat şi lipsă acută de mişcare, toate acestea conjugate se transformă în inamicul numărul unu al sănătăţii omului.
Marele filozof Seneca spunea: "Omul nu moare, ci se omoară". Adevăr şi intuiţie în puţine cuvinte, mai ales atunci când sunt corelate cu cauzele care ruinează sănătatea omului.

Alimentaţia incorectă. A supraîncărca organismul cu hrană este greşeala cea mai mare a oamenilor. Nici una din fiinţele create de Dumnezeu nu a încălcat atâtea legi de nutriţie ca omul, nici o altă creatură de pe pământ nu mănâncă cu o aşa de mare lipsă de discernământ ca omul zilelor noastre.
Hrană prea multă înseamnă supunerea la un efort prea mare a ficatului şi rinichilor, obligând la filtrarea şi prelucrarea unor cantităţi mai mari de reziduuri. Surplusul de hrană neprelucrată şi implicit neasimilată, putrezeşte în intestine eliminând produse toxice care contaminează întreg organismul.
Hrana consistentă care constă din carne şi grăsimi, produce demineralizare şi scăderea ph-ului sanguin cu mult sub 7,3 deci un mediu acid. Mediul acesta acid va duce la următoarele cauze: va scădea abilitatea organismului de absorbţie a mineralelor şi a altor nutrienţi, energia produsă în celule va fi foarte slabă ceea ce va conduce la scăderea abilitatăţii de a repara celulele, celule care vor fi predispuse la mutaţii tumorale, vulnerabilitatea la boli va creşte. Sângele cu pH-ul de doar 6.9, care este doar foarte puţin acid, poate duce la comă şi moarte. Organismul va încerca să se apere de acidifierea propriului pH folosind rezervele de minerale alcaline.
Vom avea sănătate şi longevitate, numai dacă ţinem cont de cantitatea şi calitatea hranei, pentru că de ea depinde creşterea, dezvoltarea, armonia şi vitalitatea organismului vostru. Hrana corectă este cea care influenţează starea fizică şi psihică a omului. O alimentaţie corectă ne spune despre individ că arată bine, este plin de vitalitate, optimism, bine dispus, cu chef de muncă şi de viaţă sau, că arată obosit, îmbătrânit, crispat, indispus, irascibil, apatic, predispus la boli.
Alimentaţia defectuoasă este strâns legată de bolile gastrointestinale, de îmbolnăvirile sistemului nervos central sau ale sistemului cardiovascular.
Unul dintre cele mai importante momente ale zilei, de eficienţa căruia depinde sănătatea şi buna noastră dispoziţie, este masa. De starea noastră psihică, de atitudinea noastră faţă de alimentele din farfurie ca şi de atmosfera care domneşte în timpul mesei, depinde procesul de digestie şi asimilare a hranei. O stare de nemulţumire, agitaţie, ură, mânie, nelinişte, ne va otrăvi organismul pentru că hrana ingerată va fi influenţată şi contaminată de starea noastră, va afecta digestia şi de aici un întreg şir de neplăceri. Fiecare masă ar trebui să dureze cel puţin patruzeci-cincizeci de minute. Când mâncăm în linişte şi pace interioară, funcţiile organelor care preiau alimentele pentru prelucrare în procesul de asimilare, funcţionează normal, într-un anumit ritm, în concordanţă cu secreţia enzimelor, necesare în procesul de asimilaţie. În schimb când mâncăm sub imperiul grijilor, supărărilor, neîmplinirilor, acţionăm asupra organismului în mod brutal. Practic dăm organismul peste cap: sistemul digestiv nu funcţionează cum trebuie, o parte sau toate secreţiile digestive (saliva, sucul gastric, sucul pancreatic, sucurile intestinale, bila) se vor situa sub limite normale şi implicit procesul digestiei va fi temporar sau total suspendat, făcând ca mâncarea să fie parţial digerată şi lăsată să fermenteze sau să putrezească în stomac.
Nu ar trebui niciodată să mâncăm când suntem supăraţi sau nervoşi. În aceste situaţii ar trebui să aşteptăm până ce ne recâştigam echilibrul. De asemenea, nu este indicat să ne alimentăm în timp ce conducem maşina, purtăm discuţii (de orice natură), ne uitam la televizor, ascultam radio, sau în orice situaţie care ar putea provoca asupra noastră emoţii intense.
Pacea interioară, este acea stare pe care ne-o creăm, atunci când dăm de o parte grijile, neliniştile, nemulţumirile şi durerile noastre. Dacă nu vom şti să ne creăm această pace interioară, organismul nostru va ceda şi vom înfrunta sigur o boală fizică sau psihică. Dacă nu vom învăţa să controlăm lucrurile şi acţiunile mărunte, nu vom dobândi niciodată controlul asupra celor mari.
Emoţiile pozitive îmbunătăţesc digestia. La fel cum emoţiile negative inhibă procesele digestive, emoţiile pozitive influenţează procesele fiziologice din organism. Muzica, râsul, starea de fericire, bucurie, bunăstare, optimismul, lipsa grijilor, creează armonie în jurul nostru şi ne menţin starea de sănătate.
Când suntem relaxaţi, stomacul nostru şi celelalte organe sunt mai destinse şi pot să-şi îndeplinească funcţiile mai bine şi cu mai multă uşurinţă. De fapt, dacă râdem după ce mâncăm, râsul ajută alimentele să se asimileze mai repede şi să treacă mai repede prin tractul digestiv.
Ar trebui să dăm atenţie acestui aspect şi să ne înconjurăm de emoţii şi gânduri plăcute înainte de masă şi în timpul acesteia.
Ilinca(Ily)
Ilinca(Ily)
Scriitor Forum
Scriitor Forum

feminin Mesaje : 325

Reputatie : 14

Localizare : In fata monitorului

Hobbie : Cititul ficurilor interesante si compunerea lor!

Stare de spirit : Se poate si mai bine.


http://dincolo-de-imaginatie.blogspot.com/

Sus In jos

Sănătatea omului, factori nocivi pentru sănătate. Empty Re: Sănătatea omului, factori nocivi pentru sănătate.

Mesaj Scris de Apollo Mier Aug 01, 2012 2:10 pm

Deci e sanatos sa radem dupa ce mancam, nu uitati oameni buni, acest sfat este ajutator doar ca, cred ca e prea mult de citit, insa merita.
Multumim Sakura1 pentru acest Sfat ;)
Apollo
Apollo
Admin
Admin

feminin Scorpion Mesaje : 254

Reputatie : 14

Data nasterii : 31/10/1997

Varsta : 26

Localizare : Tokyo

Hobbie : Grim Reapper

Stare de spirit : Lasa vinu, dai la scoala! :(

Comentarii : Sănătatea omului, factori nocivi pentru sănătate. Rose___by_mellcatnina-d54ct03


Sus In jos

Sănătatea omului, factori nocivi pentru sănătate. Empty Re: Sănătatea omului, factori nocivi pentru sănătate.

Mesaj Scris de Black Zozoo Sam Aug 25, 2012 7:40 am



Ar trebui sa avem mai multa grija de noi si de sanatatea noastra. Cei mai multi dintre noi stim ca toate aceste lucruri mentionate ne fac rau, insa nu suntem suficienti de puternici ca sa ne facem o viata mai buna.


Black Zozoo
Black Zozoo
Incepator Forum
Incepator Forum

feminin Pesti Mesaje : 27

Reputatie : 1

Data nasterii : 29/02/2000

Varsta : 24

Localizare : Daca ma cauti, s-ar putea sa ma gasesti!

Hobbie : Depinde de care vrei sa sti!

Stare de spirit : Happy azi, maine mai discutam.

Comentarii :
Ma simt pierduta,
Nu stiu in ce directie ma indrept
Iar fata ta ma face sa ma intorc mereu inapoi!




Sus In jos

Sănătatea omului, factori nocivi pentru sănătate. Empty Re: Sănătatea omului, factori nocivi pentru sănătate.

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum